Wij verkopen 100% Hollandse kip van Tante Door

Bewust betere kip van eigen bodem

'Tante Door'is een nieuwe manier van kippen houden in Nederland, om zo voor u een duurzaam stukje kip voor een betaalbare prijs te kunnen realiseren.

100% Nederlandse kip
Onze Tante Door kip is echt 100% Nederlands. Zij wordt geboren in de Achterhoek en groeit op bij Nederlandse boeren in Nederland. Door de ramen en deuren heeft zij frisse lucht en een natuurlijk dag- en nachtritme.

Rust en ruimte

Het ras is Ross Ranger dit is een langzaam groeiend ras. Tante Door groeit op in een ruime* stal en de boer laat haar in alle rust groeien. Hoe het precies zit met het aantal kippen per m2 kun je hier lezen. Door de ramen en deuren in de stal heeft Tante Door een natuurlijk dag- en nachtritme en gaat daarom ook rusten zodra de avond valt.

Natuurlijk ritme en plantaardig voer

Voeding

Tante Door beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De voeding van de kip is 100% plantaardig*¹ en bestaat uit verschillende soorten granen zoals: tarwe, maïs en haver, hier worden nog mineralen, vitaminen en soja aan toegevoegd. De soja is verantwoorde soja, dit houdt in dat er bij het telen is gelet op het verantwoordelijk omgaan met de wetgeving, arbeid, gemeenschap, natuurlijke omgeving en goede landbouwpraktijken. Groeibevorderaars zijn wettelijk verboden en krijgt Tante Door dus niet toegediend. Het Tante Door concept is volledig antibiotica vrij

Optimale omstandigheden kuikens

De eerste drie weken, als Tante Door nog een kuikentje is, worden de stallen aangepast met verwarming en speciaal kuikenvoer. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor de groei van de kuikens.

Antibiotica

*².Sinds de start van het concept in 2013 zijn wij pas drie maal genoodzaakt geweest antibiotica te gebruiken. Over de jaren heen hebben wij al meer dan 350 koppels gehad, hiervan is dus minder dan 1% afgewaardeerd. Een feit waar wij erg trots op zijn. Het houden van Tante Door kippen is voor iedere boer een nieuwe ervaring, dit komt door het ras, de leefwijze, opgroei en voeding van Tante Door.*¹ Tijdens de beginfase als Tante Door nog een klein kuikentje is voegen we zalmolie toe aan het voer voor een goede weerstand en sterke ontwikkeling. Verder krijgt Tante Door alleen 100% plantaardige voeding.

*² Wij proberen het gebruik van antibiotica zo laag mogelijk te houden en het liefst uit te sluiten. Op het moment dat onze Tante Door kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken krijgen zij na goedkeuring van de dierenarts antibiotica toegediend door de dierenarts. Deze kippen zullen niet onder het concept Tante Door verkocht worden. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het vlees van Tante Door kippen altijd antibiotica vrij, maar ook zeker coccidiostatica vrij is.

Kuenen, Keurslager

Dorpsstraat 66
7261AX Ruurlo
0573451337

Openingstijden

maandag 13:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten