Rundvlees Hollandse kwaliteit !

Rundvlees is één van onze specialiteiten. Eigenlijk wel logisch als u zich bedenkt hoe lekker rundvlees is. En dan hebben we het zeker niet alleen over de kogelbiefstuk en het rundergehakt, maar ook over al dat heerlijke stoofvlees dat het rund ons biedt. Het vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet u dat u bij ons altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees. In Twente werken we samen met een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Zij mesten onze runderen. In een groene omgeving, waar nog rust en ruimte is. Resultaat: mals rundvlees van de hoogste kwaliteit en met de lekkerste smaak. Allemaal van het superieure vleesras "Blonde d'Aquitaine".

Wij kennen 'onze boeren'.
Rene Boomkamp in Deurningen en Rene Bekhuis uit Tilligte.
 

Wat wij willen is de klant een puur en mals stuk vlees bieden. Vlees van constante en superieure kwaliteit, een heerlijke smaak en van goede komaf. Het rundvlees uit onze Keurslagerij komt van Vleesvee Integratie Twente kortweg (VIT). Hier mag de natuur nog gewoon zijn werk doen: De koeien en kalveren lopen het grootste deel van het jaar in de wei, en grazen ook steeds vaker in Natuurgebieden van Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Ook verblijven de dieren in grote stallen met veel frisse lucht.

De voeding bestaat uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten, zoals hooi, maïsmeel en tarwe. De koeien hebben een goed leven, en dat proeft u terug in de smaak van het vlees.

Mooi mager vrouwelijk vlees, mals en heerlijk van smaak en mooi rood van kleur, het vlees heeft een zeer laag verpercentage en is licht verteerbaar. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

ONZE 5 GARANTIES DIERENWELZIJN:

  • Respect voor het dier
  • Ruime en diervriendelijke stallen
  • 's Zomers de koeien in de wei
  • Kalfjes zogen bij de moeder
  • kleinschalig slachthuis in Oldenzaal

Bereidingstip Dry Aged vlees

 

Wij hebben de vakkennis om het beste vlees te selecteren en dit volgens de regels van de kunst te laten rijpen, maar voor de bereiding ben je zelf aan de beurt!

Er is geen zaligmakende techniek, maar met deze tips beleef je een heerlijke smaakervaring:

Haal het vlees 1 tot 2 uur op voorhand uit de koelkast, zodat de vezels zich ontspannen.

Strooi een beetje zout over het vlees vóór het bakken. Zo krijgt het een mooi korstje. Voeg pas aan het einde van de bereidingstijd peper toe, anders krijg je een bittere smaak.

Gebruik een pan die even groot is als het stuk vlees (zodat de vetstof errond niet aanbrandt) of leg het in de zomer op de barbecue.

Zet een dikke côte de bouef eerst 30 tot 45 minuten in de oven op 55 °C. Strooi daarna wat zout over en schroei aan beide kanten dicht.

Prik niet in het vlees, maar gebruik een tang.

Vóór het opdienen, laat je het vlees 7 tot 8 minuten rusten onder een aluminiumfolie.

Hou je gerecht eenvoudig, want gerijpt vlees heeft een sterk karakter. Het zou jammer zijn als de kruiden of saus de smaak van het vlees overheersten.

Ons team staat steeds voor je klaar. Aarzel dus niet om advies te vragen ... en geniet van een subliem stukje vlees!

BBQ-2021-Dry-Aged-biefstuk-steak

Kuenen, Keurslager

Dorpsstraat 66
7261AX Ruurlo
0573451337

Openingstijden

maandag 13:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten