NIEUW IN ONZE ASSORTIMENT: DRY-AGED VLEES

In onze dry-aged rijpingskamer wordt naast de luchtvochtigheid en luchtcirculatie ook de temperatuur voortdurend streng gecontroleerd. Tijdens het rijpen verdampt het vocht uit het vlees tot wel dertig procent. Côte de boeuf en entrecôte rijpen zelfs drie tot vier werken. Het resultaat levert een ongeëvenaarde smaaksensatie op. Nooit proefde je een rib-eye, entrecôte, côte de boeuf, T-bonesteak of biefstuk zo mals en intens.

 

Wat is er nou zo bijzonder aan deze koeling?
In de dry-ageing cel wordt de luchtvochtigheid (85%), luchtcirculatie en temperatuur (tussen 1°C en 2°C) voortdurend streng gecontroleerd.
Tijdens het rijpen in de cel – een proces dat minimaal 21 dagen duurt – verdampt het vocht in het vlees tot wel dertig procent en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af.
Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een zeer malse structuur en intense smaak.

Wat gebeurt er na het rijpen?
Het vlees dat na het dry-ageing proces uit de cel komt, is nog niet meteen klaar voor consumptie. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er aan de buitenkant zwart uit.
Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterievorming.
Wij snijden het droge, zwarte gedeelte eraf zodat het er ‘schoon’ uitziet en halen het vlees van het been.
Na dit proces is het vlees gereed voor consumptie.
Wanneer je het vlees doorsnijdt is het van binnen helder rood en boterzacht. 

We gebruiken van onze vaste boer, vlees van Blonde d'Aquitaine-runderen. Ook hebben we voor de liefhebbers 'Black Angus' rundvlees, Picanha en rib-eye. 

xx-scaled

FORGED MESSEN

Forged in fire betekend gesmeed in vuur.

Goed gereedschap is onmisbaar voor elke vakman. Een kok kan niet zonder een goede set messen. Forged biedt een bijzondere, hoogwaardige collectie met een stoere uitstraling. De messen zijn volledig handgemaakt, vervaardigt uit Japans staal en zijn made to last. Echt een mes voor het leven dus!


Het merk Forged (Dutch designed) staat voor een bijzondere en opvallende messencollectie die naadloos aansluiten bij onze winkel beleving! Door het bijzondere uiterlijk, de mooie verpakking en het volledige handwerk zal dit menig Grilling & cooking fan zijn hart sneller doen laten kloppen.

Forged (in fire) Gesmeed in vuur. Messen met de V factor. (st)oer outdoor cooking. De messen van Forged zien er uit alsof ze zo van de smid komen.

Kwaliteit = Forged in vormgeving, kwaliteit en uitstraling. Exclusief, duurzaam met oog voor detail en functionele perfectie.” Light your fire”.

Het merk Forged staat voor een bijzondere en opvallende messencollectie. Vleesmessen, broodmessen, hakmessen, aanzetstaal en nog veel meer. Een complete line up messen voor de veeleisende grill master.
Door het bijzondere uiterlijk en het volledige handwerk zal dit menig outdoor grill master zijn hart sneller doen laten kloppen. Messen die gezien mogen worden, messen die je leven lang bij je blijven. Looking sharp! Neem de Forged olive cleaver,, wat een uitstraling!

Check it out, alle messen uit de verschillende series van Forged en de geweldige acacia houten presenteer, snijplanken en magnetische messenhouders. (St)oer genieten! Puur, krachtig en vol karakter. Modellen-serie: Brute, VG10, Olive en Intense. Forged messen. Handmade! Ieder mes is uniek!

Week aanbiedingen

18 t/m 23 januari

Webshop

Culinaire maaltijden

KSCulinairQ22020banner820x312Cajun-SalsaWeek17

Gourmet

180708-Proef6-Gourmet-pag34-Kalfslever-KipCordonBleu

Ons Rundvlees Onze Trots

koeien-in-wei

Forged, bijzondere messen

Forged messen

Catering op locatie

Cadeaukaart: Leuk om te geven

Op zoek naar een leuk cadeau? Bij elke Keurslager in Nederland kun je cadeaukaarten kopen én verzilveren. De waarde bepaal je zelf. 

Cadeaukaart: Leuk om te geven

Keurslager Special

/bestanden/bestand/Chicken-basterd-KLEUR-A546-LR--322912f4-f58a-4e33-bc5a-a88cf13d3bec.jpg
Vanaf: 18 jan. 2021
tot: 31 jan. 2021

Chicken basterd

Zeer mals en lekker gekruid kippendijenvlees met een oosterse twist

Land van herkomst:
Seizoen:
Smaak:
Voedingswaarde:
per 100 gram
125

Recept van de week

Gegrilde oosterse varkensoester met shiitake

Gegrilde oosterse varkensoester met shiitake

Hoofdgerecht
Varken
Vlees
4 personen
Makkelijk
40-60 minuten
Bakken
Internationaal

Kuenen, Keurslager

Dorpsstraat 66
7261AX Ruurlo
0573451337
maandag 13:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:30
zondag Gesloten