Vernieuwde webshop

 

Onze webshop is helemaal vernieuwd.

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!!

Zo is ons assortiment vers vlees uitgebreid maar ook ons barbecue assortiment is vernieuwd.

We hebben een aparte categorie; ‘Barbecue Accessoires’ gemaakt voor houtskool, briketten en aanmaakkrullen én deze zijn nu extra voordelig en makkelijk te bestellen.

Ook nieuw in ons assortiment zijn de FORGED messen. Voor de echte pitmaster is het een genoegen om hiermee te werken.

Bestel nu direct op onze nieuwe webshop en ontvang een voucher van € 5.00 voor de volgende bestelling.

https://webshop.kuenen.keurslager.nl/nl-nl/

Rocco Trattoria

Wij koken met de recepten van ROCCO TRATTORIA

De beste en lekkerste recepten hebben wij overgenomen van Corien.

Zo waren wij direct verliefd op de Cannelloni Carne en de Cannelloni ricotta/spinazie, maar ook de Melanzane Parmigianna, en de originele Italiaanse Lasagne casseretti zijn zeer de moeite waard om eens te proeven.

Meerdere keren per week maken Aafke en Rolande deze Italiaanse specialiteiten.
Het was ook heel prettig & gezellig dat we onlangs samen met Corien de maaltijden konden maken. Corien heeft ons de 'kneepjes' van Italiaans koken geleerd. 

Wij hebben nu niet alleen Italiaanse maaltijden, ook laten wij de Italiaanse broden maken volgens het originele recept zoals het Foccacia brood.

Wat ook een specialiteit bij Rocco was is de Tiramisu, nou dat hebben we geweten! Het is nu al standaard in ons assortiment toegevoegd.

Tip: koop geen Tiramisu!! Het is verslavend!

Rocco's maaltijden

GERIJPT VLEES: BOORDEVOL SMAAK DANKZIJ EEN TRAGE AANPAK

 

Heel wat vleesliefhebbers kiezen voor gerijpte stukken vlees omdat ze zachter, sappiger en smaakvoller zijn. Bij ons voeren we zelf dit proces vakkundig uit in onze eigen rijpingskast.

Voor langere rijpingsprocessen zoals dry aging is alleen rundvlees geschikt.
Alleen een vlees met bot of vers gesneden vlees kan op deze manier droog worden gerijpt.
Bovendien werkt het alleen met kwaliteitsvlees met een laag vet en een mooie marmering.

RUSTTIJD, RIJPEN, DRY AGING:
ELK PROCES HEEFT ZO ZIJN EIGEN SPECIFIEKE EIGENSCHAPPEN

Wat je ook doet, een smakelijk stukje rundvlees heeft rusttijd nodig! Te vers vlees heeft een flauwe smaak. Na een strenge selectie van de runderen (ras, leeftijd, voeding, teeltmethode enz.) bij boeren die we door en door kennen, letten wij er altijd al op dat het vlees 10 tot 15 dagen rust. Pas dan komt het in onze toonbank.

Hou je van zacht, sappig en erg smaakvol vlees? Dan is "dry aging" de perfecte methode: het vlees wordt een echte smaakbom!

GEHEIME INGREDIËNTEN VOOR GOED GERIJPT VLEES:
GEDULD EN WAAKZAAMHEID…

Net zoals bij geaffineerde kazen of bewaarwijnen is ook bij gerijpt vlees geduld een schone zaak!

Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een gekoelde kamer, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.

Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma's geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht.

ONZE BEREIDINGSTIPS

Wij hebben de vakkennis om het beste vlees te selecteren en dit volgens de regels van de kunst te laten rijpen, maar voor de bereiding ben je zelf aan de beurt!

Er is geen zaligmakende techniek, maar met deze tips beleef je een heerlijke smaakervaring:

  • Haal het vlees 1 tot 2 uur op voorhand uit de koelkast, zodat de vezels zich ontspannen.
  • Strooi een beetje zout over het vlees vóór het bakken. Zo krijgt het een mooi korstje. Voeg pas aan het einde van de bereidingstijd peper toe, anders krijg je een bittere smaak.
  • Gebruik een pan die even groot is als het stuk vlees (zodat de vetstof errond niet aanbrandt) of leg het in de zomer op de barbecue.
  • Zet een dikke côte de bouef eerst 30 tot 45 minuten in de oven op 55 °C. Strooi daarna wat zout over en schroei aan beide kanten dicht.
  • Prik niet in het vlees, maar gebruik een tang.
  • Vóór het opdienen, laat je het vlees 7 tot 8 minuten rusten onder een aluminiumfolie.
  • Hou je gerecht eenvoudig, want gerijpt vlees heeft een sterk karakter. Het zou jammer zijn als de kruiden of saus de smaak van het vlees overheersten.

Ons team staat steeds voor je klaar. Aarzel dus niet om advies te vragen ... en geniet van een subliem stukje vlees!

 

Koningsdag 2021

ks-koningsdag-2021-webbanner-1280x630-951066-jpg

Week aanbiedingen

18 t/ 25 april

Webshop

Culinaire maaltijden

witlof culinair

Gourmet

180708-Proef6-Gourmet-pag34-Kalfslever-KipCordonBleu

Ons Rundvlees Onze Trots

koeien-in-wei

Forged, bijzondere messen

Forged messen

Smulstenen

SmulsteenAmerikaans

Cadeaukaart: Leuk om te geven

Op zoek naar een leuk cadeau? Bij elke Keurslager in Nederland kun je cadeaukaarten kopen én verzilveren. De waarde bepaal je zelf. 

Cadeaukaart: Leuk om te geven

Keurslager Special

/bestanden/bestand/Limburgse-varkensoester-KLEUR-A111-2021-LR--5baac468-a10c-49aa-bc11-c3ac12052fc9.jpg
Vanaf: 12 apr. 2021
tot: 25 apr. 2021

Limburgse varkensoester

Special

Land van herkomst:
Seizoen:
Smaak:
Voedingswaarde:
per 100 gram
195

Recept van de week

Shoarmabroodjes met boerengroenten

Shoarmabroodjes met boerengroenten

Hoofdgerecht
Kalf
Brood/Sandwiches, Groenten, Vlees
4 personen
Makkelijk
0-20 minuten
Wokken/Roerbakken
Overig

Kuenen, Keurslager

Dorpsstraat 66
7261AX Ruurlo
0573451337
maandag 13:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:30
zondag Gesloten