Bewust betere kip van eigen bodem

Het Gildehoen is een nieuwe manier van kippen houden in Nederland, om zo voor u een duurzaam stukje kip voor een betaalbare prijs te kunnen realiseren. Het vlees komt van langzaamgroeiende dieren, die in de meeste gevallen geen antibiotica hebben gehad. Het Gildehoen wordt gehouden in bestaande stallen. In een schuur waar normaal gesproken ca. 37.000 kippen worden gehouden, leven nu 17.000 tot 22.000 kippen.

Alle Gildehoen kippen hebben een traceercode waardoor deze vanuit uw winkel terug te herleiden zijn naar het boerenerf.

Er is bewust gekozen om geen vrije uitloop voor de dieren te creëren. Ten eerste omdat daarmee de ziektedruk beperkt wordt, maar daarnaast ook omdat een uitloop een extra investering vergt. Dan gaat de kostprijs van het vlees eveneens omhoog.

Natuurlijk ritme en plantaardig voer

De Gildehoen kippen zijn van een langzaam groeiend ras: de Hubbard JA 757 en groeien op bij een normaal dag en nachtritme en in een ruime leefruimte. Dit ras is een kruising van een bruine hen en een witte haan en hebben sterke genen. Door de kippen meer tijd en leefruimte te geven om op te groeien, zijn ze minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. Dit levert vitale, sterke, gezonde kippen op. De kippen krijgen 100 procent plantaardig voer, dat voor 70 procent uit granen bestaat.  Tijdens de controle rondes wordt er extra graan gestrooid om het scharrelen te stimuleren. Balen stro zorgen voor extra afleiding. De dieren hebben 24 uur per dag water en voer tot hun beschikking.

Het Gildehoen is een langzaam groeiend ras en voldoet aan de volgende kenmerken:

  • De stal heeft 15 kippen per m².
  • Het Gildehoen leeft 49 dagen.
  • Het Gildehoen leeft binnen in daglicht.
  • Het Gildehoen leeft in een omgeving waar stro op de grond ligt.
  • Het Gildehoen krijgt 100% plantaardig voer met minimaal 70% graan.

100 % antibiotica vrij

Volwaardig voer, weinig antibiotica, dierenwelzijn

De dieren krijgen volwaardig voedsel, groeien op natuurlijke wijze op, beschikken over stro in de stal, hebben meer ruimte en kunnen het uitgestrooide voer rustig scharrelend oppikken. Het natuurlijke gedrag van de kippen wordt zo gestimuleerd. De pluimveehouders merken dat het een heel prettige manier van hoenders houden is. Door het grote dierenwelzijn is er minder uitval in de stallen en zijn er minder ziektes. Antibiotica wordt alleen gebruikt als dit strikt noodzakelijk is. Deze kippen worden dan echter niet meer verkocht als Gildehoen.
De Gildehoen ligt gegarandeerd Halal & Antibiotica-vrij in onze toonbank.

Kuenen, Keurslager

Dorpsstraat 66
7261AX Ruurlo
0573451337

Openingstijden

maandag 13:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:30
zondag Gesloten